Üniversitemizde “2022-2023 Akademik Yılı Eğitici ve Öğrenciler İçin Eğitim Programı” Düzenlendi
27 Şubat 2023 | 11:41

Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (GUZEM) tarafından “2022-2023 Akademik Yılı Eğitici ve Öğrenciler İçin Eğitim Programı” düzenlendi. Moderatörlüğünü GUZEM Öğr. Gör. Dr. Ebru Solmaz’ın yaptığı eğitimin ilk gününde Advancity Ürün Sorumlusu Ozan Sönmez, Advancity Ürün Sorumlusu Murat Orak, Üniversitemiz Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Esma Aybike Bayır ve GUZEM’den Öğr. Gör. Gizem Yıldız konuşmacı olarak katıldı. Etkinliğin ikinci gününde ise Öğr. Gör. Dr. Ebru Solmaz, "Uzaktan Öğretimde Eğitmen Rolleri ve Öğrenme Yönetim Sisteminin Kullanımı", Dr. Seher Özcan "Uzaktan Öğretimde Öğrencinin Rolü ve Öğrenme Yönetim Sisteminin Kullanımı" ve Öğr. Gör. Dr. Ahmet Çelik "Çevrim İçi İçerik Tasarlama" konusunda sunum yaptı.

Advancity Ürün Sorumlusu Murat Orak, “ALMS+ Öğrenme Yönetim Sistemi ve Yenilikler” konulu sunumunda, çevrim içi eğitimin nasıl gerçekleşeceğinden bahsetti. Çevrim içi sistemde öğretmen ve öğrencilerin nasıl iletişim sağlayacağına yönelik bilgiler veren Murat Orak, bunlara ek olarak GUZEM üzerinden öğretmenlerin ödev aktivitesini nasıl oluşturacağına, öğrencilerin ödev aktivitesine nasıl dosya yükleyeceğine, derslere nasıl giriş yapılacağına ve notlandırma sistemine değindi.

Sanal sınıf bağlantısı üzerinden Perculus uygulamasına geçildiğini ve derslerin bu şekilde uzaktan yapıldığına işaret eden Murat Orak, öğrencilerin derslere girişlerinin veya ders tekrarlarını izleme verilerinin, istatistiklerinin eğitmenler tarafından takip edilebildiğini söyledi.

Murat Orak, ALMS Plus ve Kampüs365 yeni mobil uygulamasının tanıtımını da yaptı. Bu mobil uygulamanın çevrim içi eğitimi daha ileri seviyeye taşıyacağını söyleyen Murat Orak, burada asıl amacın iletişimi pekiştirmek olduğuna dikkat çekti. Murat Orak, ALMS+ ve Kampüs365 uygulamalarının kullanımı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Advancity Ürün Sorumlusu Ozan Sönmez ise “Sanal Sınıf ve Yenilikler” konusuna değindi. Ozan Sönmez, ALMS+ sisteminden Perculus sistemine geçiş yapıldığına ve derse hazırlık sürecinin nasıl olduğuna değindi. Eğitmenin ders anlatım sürecinde doküman yükleme, beyaz tahta kullanımı, ekran paylaşımı ve grup oluşturma sürecinin nasıl olacağını uygulamalı olarak anlatan Ozan Sönmez, aynı kullanıcı adı ve şifresiyle eş zamanlı olarak başka cihazlardan giriş yapılamayacağını belirtti.

Eğitmenler gibi öğrencilerin de ekran paylaşımı, beyaz tahta kullanımı ve doküman paylaşımı özelliklerini kullanabileceklerini söyleyen Ozan Sönmez; Perculus çalışma grupları, soru yönetimi, puan tablosu ve sanal sınıftaki yenilikler hakkında bilgiler vererek sözlerini tamamladı.

Programın ikinci oturumunda Üniversitemiz Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Esma Aybike Bayır, “GUZEM Destek Taleplerinin Değerlendirilmesi” konusu üzerinde durdu. Dr. Öğr. Üyesi Esma Aybike Bayır, uzaktan eğitim sisteminde ders programlarının planlanmasında aktif rol aldıklarını söyledi. Paydaşları ile bir arada öğrenme ve öğretme süreçlerini senkron yöntemlerle yürüttüklerine dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Esma Aybike Bayır, uzaktan eğitim destek sisteminin de 7/24 açık olduğunu dile getirdi. Esma Aybike Bayır, uzaktan eğitim sürecindeki deneyimler, öneriler ve gerçekleştirilen düzenlemelerden söz ederek sözlerini noktaladı.

Öğr. Gör. Gizem Yıldız ise “Uzaktan Eğitimde Kurumsal Destek” konusu hakkında bilgiler verdi. Yıldız, ÖYS’de aktarılan şube bilgilerine müdahale edilemediğini ifade etti. GUZEM tarafından eğitmen ve öğrenci eklemenin mümkün olmadığını söyleyen Gizem Yıldız, ÖBS’de yapılan herhangi bir güncelleme sonrasında GUZEM’e bilgi verilmesi gerektiğini vurguladı. Eğitmen ve öğrencilerin ÖYS’ye girişleri hakkında bilgi veren Gizem Yıldız,  kurslar, sempozyumlar ve son olarak GUZEM destek sürecinin aşamalarından bahsetti.

Etkinliğin ikinci günü Öğr. Gör. Dr. Ebru Solmaz'ın “Uzaktan Öğretimde Eğitmen Rolleri ve Öğrenme Yönetim Sisteminin Kullanımı" konusundaki sunumla başladı. Öğr. Gör. Dr. Ebru Solmaz, uzaktan eğitimin zaman ve mekândan bağımsız çalışma imkânı sunduğunu ifade etti. Öğr. Gör. Dr. Ebru Solmaz, uzaktan eğitimin kurum temelli, etkileşimli bir iletişim teknolojisi olduğunu, metin, ses, video paylaşımı imkanı sunduğunu ve eğitici ile öğreticinin ayrılığı özelliğini taşıdığını anlattı.

Dr. Seher Özcan ise “Uzaktan Öğretimde Öğrencinin Rolü ve Öğrenme Yönetim Sisteminin Kullanımı” konusunda sunum yaptı. Dr. Seher Özcan, şu anda ülkemizde acil durum uzaktan eğitim sürecinin uygulandığını söyleyerek, uzaktan eğitim sürecinin planlı ve isteğe bağlı bir süreç olduğunu vurguladı.

Son sunum ise Öğr. Gör. Dr. Ahmet Çelik tarafından yapıldı. “Çevrim İçi İçerik Tasarlama” hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Dr. Ahmet Çelik, acil uzaktan öğretim-lisans eğitiminde iyi uygulamalar, doğru öğrenme tasarımı yapılan eş zamansız içeriğin önemi, bu içeriklerin hangileri olduğu ve nasıl tasarlanacağını ele aldı.

Eğitim programı, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

 

Kaynak: https://gazi.edu.tr/view/news/291828/universitemizde-2022-2023-akademik-yili-egitici-ve-ogrenciler-icin-egitim-programi-duzenlendi

Eğitim resimleri-1 Eğitim resimleri-1 Eğitim resimleri-1 Eğitim resimleri-1 Eğitim resimleri-1 Eğitim resimleri-1 Eğitim resimleri-1 -1
background image