Üniversitemiz Erasmus Yabancı Dil Sınavları Çevrim İçi Ortamda Tamamlandı
8 Nisan 2021 | 04:05

Üniversitemiz Eğitim Öğretim Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından organize edilen Erasmus Değişim Programı kapsamında Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 7 Nisan 2021 tarihinde beceri bazlı yabancı dil yeterlilik sınavları çevrim içi olarak gerçekleştirilmiştir. Yabancı Diller Yüksekokulu Ölçme ve Değerlendirme birimi tarafından hazırlanarak Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde gerçekleştirilen Erasmus değişim programları yabancı dil sınavları (Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce) üniversitemizde ilk kez bu yıl dört temel dil becerisini içerecek biçimde hazırlanmış ve uygulanmıştır. Merkezimiz öğrenme Yönetim Sistemi ve Zoom video konferans sistemi kullanılarak kullanılarak gerçekleştirilen sınavlara 557 öğrenci ve personel katılmıştır. Eş zamanlı olarak yürütülen sınavlarda Yabancı Diller Yüksekokulunda görevli 84 öğretim görevlisi 9 ayrı oturumda ve 57 çevrimiçi alt odada görev alırken Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinde görevli öğretim görevlileri de anlık teknik destek vermiştir. Tüm sınavlar aynı gün içinde başarıyla tamamlanmıştır.