Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Tanıtımı

Guzem-tanitim-1Gazi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (GUZEM), 02.04.2013 tarihinde kurulmuş ve merkez yönetmeliği, 28711 sayılı ve 18 Temmuz 2013 tarihli Resmi Gazete ’de yayınlanmıştır.

Gazinin Dijital Yüzü sloganını benimseyen GUZEM, uzaktan eğitim ile ilgili araştırma ve geliştirme yapma, ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitimdeki e-öğrenme temelli ders ve programlar ile faaliyetleri düzenleme ve üniversite verilmekte olan dersleri e-öğrenme ile destekleme, uzaktan eğitim yoluyla mezuniyet sonrası eğitim programları düzenleyerek mesleki bilgilerin düzenlenmesine yardımcı olma, ihtiyaç duyulan alanlarda toplumun her kesimine yönelik diploma, sertifika vb. programları düzenleyerek bilgiyi topluma yayma ve yaşam boyu öğrenim ilkesini topluma benimsetme hedefleriyle Gazi Üniversitesi'nin ulusal ve uluslararası ölçekte alanında öncü araştırma merkezlerinden birisi olma yolunca çalışmalarına devam etmektedir.

Kuruluşuyla birlikte hızla büyüyen GUZEM; iletişim ve bilişim teknolojilerine dayalı uzaktan eğitimle yapılan ön lisans, lisans ve lisansüstü programları, kurslar, seminerler, konferanslar ve hayat boyu öğrenme kapsamında değerlendirilecek her türlü uzaktan eğitim ve öğretim program ve faaliyetlerine üst düzey memnuniyet yaklaşımıyla hız kesmeden devam etmektedir