Grafik ve Tasarım Sertifika Eğitim Programı

Günümüzde otobüs biletinden, paraya; ürün ambalajlarından, bilboardlardaki afişe; televizyon jeneriklerinden, web tasarımına kadar artık her şey bir tasarım sürecinden geçmek zorundandır. Eskiden yalnız basılı ürünlerde yaygın olarak ihtiyaç duyulan grafik tasarım, televizyon, akıllı telefon ve tablet bilgisayarlardan sonra dijital ortamda da  yaygın olarak kullanılmaya başlanmış, hareketli grafiğin de önem kazanmasına ve yaygınlaşmasına neden olmuştur.  Sektörde grafik tasarımcıya olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır.

Grafik Tasarım sertifika programı toplam 7 hafta sürecektir. İki hafta süresince 3 er saatlik, 5 hafta süresince ise 2 şer saatlik uygulamalar yapılacaktır. Grafik tasarım bugünün aranılan mesleklerinden biridir ve sertifika programı kapsamında sektörde yaygın olarak kullanılan PhotoShop ve CorelDraw programları konusunda eğitim verilecek, bu programların etkin kullanımı konusunda uygulamalar yapılacaktır. PhotoShop programında fotografik uygulamaların yanı sıra, illüstrasyon konusunda da çalışmalar yapılacaktır. CorelDraw programı anlatılırken ise dışarıdan görüntü çağırma, tipografi ve vektörel çizim konusunda bilgi verilecektir.

Sektörde bir grafik tasarımcının en fazla üzerinde çalıştığı ürünlerin başında  afiş  ve kurumsal kimlik çalışmaları gelmektedir. Afiş tasarımı ve kurumsal kimlik tasarımı konusunda teorik bilgi verilecek, daha sonra bir afişin ve kurumsal kimliğin nasıl tasarlanacağı konusunda öğrencilere çeşitli uygulamalar yaptırılacaktır. Bu uygulamalar sırasında özgünlük, yalınlık, işlevsellik, hedef kitleye uygunluk, renk, biçim ve tipografi gibi konular üzerinde de durulacaktır.

Sertifika Eğitim Süresi : 7 Hafta  (12 Mayıs- 27 Haziran 2014)

(1.,2.,3.,4.,6. Haftalar 2 saat; 5. ve 7. Haftalar 3 saat olmak üzere)

Sertifika Eğitim  Ücreti                     :          240 TL ( KDV dahil)

Ücretin Yatırılacağı Hesap No        :          Türkiye Halk Bankası Gazi Üniversitesi Şubesi  TR 75 000 1200 1294 0000 6000 265

Katılımcıların Sorumlulukları

1-      Her hafta ders saatinde sisteme girilerek içeriğin takip edilmesi,

2-      Haftalık canlı görüşmelere düzenli katılım,

3-     Canlı görüşmelere katılamama durumunda görüşmelerin sistemden izlenmesi.

4-     Verilen ödev ve çalışmaların yapılması gerekmektedir.

5-     Eğitimin sonunda proje ile başarı belirlenecektir. Başarılı olan katılımcılara “Başarı Sertifikası”  verilecektir

Ayrıntılı bilgi için,

guzem {a} gazi.edu.tr